2019.novemberi események a felső tagozaton

Izgalmas, eseményekben gazdag hónapot tudhatunk magunk mögött felső tagozaton.

November 9-én, pénteken a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny körzeti fordulóján vettünk részt.
A versenyt Bicskén rendezték meg, ahová 16 tanulót neveztem be.


„Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell.”- szól a verseny mottója. A célja pedig, segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat, lehetőséget teremtve arra, hogy átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, közben pedig összemérhessék tudásukat.
Iskolánkat kiválóan képviselték a következő tanulók: Vanpee Jázmin, Kiss Dominik, Pásztor Nóra, Varga-Kittner Fanni, Szövényi Regő, Miksa Mikán, Rádics Koppány, Bernyák Marcell, Bándi Réka, Bándi Emese, Petz Berta, Pásztor Izabell, Pluhár Virág, Bancsó Blanka, Varga- Kittner Luca, Kővári Hanna
Gratulálunk Nekik!
A gyerekeket felkészítette és kísérte Szegedi Mónika, szaktanár.

November 11-én minden németet tanuló diák megemlékezett a Márton-napról. A felsősök egy rövid Márton-napi árnyjáték megtekintése után saját maguk is készítettek e témában árnyjátékot, dominót, mozaik technikával készített plakátot és lámpást is. Ezzel a lámpással aztán sötétedés után mindenki részt vehetett az immár hagyománnyá vált esti „lámpás felvonuláson”, amit az idén visszatérve a régi hagyományokhoz az óvodával és a Segítőkézzel együtt szerveztek meg a németet tanító tanárok és tanítók. A felvonulás végeztével mindenki elfogyaszthatta a jól megérdemelt libazsíros kenyerét és a meleg teáját.

WordPress Image Gallery Plugin

Még októberben az összes 7. és 8. osztályos tanuló párokban megírta a bicskei Vajda János Gimnázium által meghirdetett német versenyt, ahol a legjobban sikerült „dolgozatok” tulajdonosai folytathatták a versengést a 2. fordulóban. Ennek ideje november 14-e volt. Itt sikerült diákjainknak igen jó eredményeket elérnie, hiszen a Bancsó Blanka és Varga-Kittner Luca (7.osztály) páros 2. helyezést ért el, a Mohos Anna és Lernyei Samu (8.osztály) páros pedig különdíjat kapott. Gratulálunk Nekik is és felkészítő tanáruknak, Szövényi Zsófiának is.

Ebben a hónapban nyílt napokat is tartottunk az iskolánkban.
Felső tagozaton két teljes napon át látogathatták a szülők a tanórákat, pillanthattak bele az iskola mindennapjaiba.

November 26-án, kedden délután fogadóórát tartottunk. Köszönjük a lelkes szülői érdeklődést!

November 29-én meggyújtottuk közösen az adventi koszorúnkon az első gyertyát.

Iskolánk lelkes pedagógusai mézeskalácsot sütöttek a községi jótékonysági sütivásárra, melynek bevételéből a gyerekek számára játékokat vásárolnak majd.

Szegedi Mónika, novemberi krónikás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .