Áprilisi események a felső tagozaton

⇒ Április 5.

A Válon tartott szavalóversenyen óriási sikert ért el Nagy Gréta 5. b osztályos tanulónk.
38 profi szinten előadott verset hallgattunk végig a korcsoportban.
Élmény volt ez gyermeknek, felnőttnek, zsűrinek egyaránt.

A művészet jeles tagjai zsűriztek minden korcsoportban (színészek, újságírók, kortárs költők…).
5-6. évfolyamon Turi Bálint, Nagy Zoltán művész urak hallgatták végig, majd értékelték a gyerekeket.

Gréti első helyezett lett a kemény mezőnyben. Ezen kívül elnyerte a különdíjat is, a Versünnep alapítvány meghívását a júniusi országos eseményükre, valamint színházjegyet a János vitéz c. előadásra.
Pásztor Izabellnem ért el helyezést, de ő is ügyesen helytállt a szavalóversenyen.

Felkészítő tanár: Szegedi Kiss Mónika

⇒ Április 11.

A magyar költészet napjára irodalmi tesztet készített Szegedi-Kiss Mónikatanárnő. 2 fős csoportokban tölthették ki a gyerekek.

A válaszokat a faliújságra helyezett versekben találhatták…

Óriási volt az érdeklődés (még a nyolcadik évfolyam részéről is)

Eredmények:

  1. helyezettek (13+1 pont):

Szövényi Regő, Bernyák Marci 5. a, Fábián Laura, Seres Julianna 8.a

Pluhár Virág, Kővári Hanna 6.o.
Fodor Anita, Szikla Eszter 6.o.

II. helyezettek (13 pont):

Kerényi Ferenc, Udvardi Sámuel 5.b

Mohos Anna, Nagy Mila 7.o.
Ferencz Márk, Kiss Bence 6.o.
Zay Barnabás, Czövek Roland 6.o.

III. helyezettek (12 pont)

Király Brigitta, Jónás Eszter 8.a, Végh Lelle, Nyírő Lotti 5.a

Vörös Zsombor, Lernyei Samu 7.o.
Pfiszter Dóra, Bartus Zita 6.o.
Doktor Tamás 7.o.

⇒ Szintén kimagasló eredményt értek el tanulóink a Székesfehérváron rendezett Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyen.

Végh Lelle5.a osztályos tanulónk 10. helyezést ért el, Szövényi Regő5.a osztályos tanuló 20. lett ezen a rangos versenyen. Kísérő és felkészítő tanár: Szegedi-Kiss Mónika volt.

⇒ Április 24-én a 8.b és 6.b osztály megtekintette az Inkák aranya c. kiállítást Budapesten. A két osztályt osztályfőnökeik kísérték el a program megtekintésére.

⇒ Április 16-án a Fejér megyei Nemzetiségi Tanulmányi Versenyen az 5.-esek között 3. helyezett lett Regős Ábel(5.b), Szövényi Regő(5.a) pedig 2.helyezést ért el. Felkészítő és kísérő tanáruk Szövényi Zsófia volt.

⇒ Bernyák Marcell(5.a) a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján 2. helyezést ért el, így egyike lehetett azoknak, akik Fejér megyét Szombathelyen az országos fordulón képviselték. Felkészítő tanár Makainé Szamosi Anikó volt.

⇒ Április 17-én a Föld Napja elnevezésű világméretű eseményhez kapcsolódva az etyeki suli projektnapot hirdetett tanulói számára. Ez a nap egyszerre szólt a környezeti problémák feltárásáról, ezen problémák megoldásának lehetőségeiről, a sportról és az egészséges táplálkozásról. A reggel testmozgással és mozgással kezdődött, valamennyi osztály és iskolánk tanárai is részt vehettek egy rövid, mégis kimerítő jógaórán, ahol ízelítőt kaphattunk a jóga alapjairól, alapvető „fogásairól” valamint a meditációról. Az osztályok saját berkeiken belül kiscsoportos közösségekként jógázhattak. Elég hangos sikere volt ennek a frissítő reggeli programnak. Az órát követően A Föld Napja eseménnyel és a globális problémákkal foglalkoztunk. Játékos rejtvényeken, irányadó teszteken, és komoly előadásokon keresztül tekinthettünk bele a problémák sűrűjébe, és a megoldások, lehetőségek, eddig megtett szerény lépések, politikai és társadalmi irányok bonyolult világába. Tíz óra körül, az előadásokat követően valamennyi osztály közösen az osztályfőnökeikkel gyümölcsöket aprított fel, és fogyasztott el, melyeket egy hazánkban működő élelmiszerlánc budaörsi egysége ajánlott fel, amiképp azt tavaly is tette. Ezt követően az osztályok tanulói a számukra előre kijelölt iskolához közeli régiókban szemetet szedtek, azokat nejlonzsákokba gyűjtötték, feldobták egy traktorra, majd az összegyűlt kupacot az önkormányzat részéről Garaguly Tibor polgármester úr elszállította.

A jógaeseményről szülői levél is készült, itt olvasható.

Szülői levél - Összejógázzuk a kosárpályát!

⇒ Április 23-án és 24-én Visontai Erika tanárnő és Bozzai Szabolcs tanár úr bonyolította le a tavaszi papírgyűjtést. Ennek eredményéről a következő hónapban olvashatunk.

A fenti eseményekről Csizmadia Gábor tanár készítette ezt a kis bejegyzést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .