Az alsó tagozat hírei 2019. április

Április 9-én tartottuk meg a Szépkiejtési versenyt a 2-4. osztályosoknak. A tanulóknak egy szépirodalmi szöveget kellet felolvasniuk, majd egy számukra idegen szöveget is. Örömmel töltötte el a zsűrit, hogy milyen sok tanulónk képes kifejezően, szépen artikulálva előadni egy szöveget. A következő eredmények születtek:
2.osztály: 1. Vitályos Luca 2. Kerékgyártó Lea 3. Ács Balázs
3. osztály: 1. Buzás Gréta 2. Balog Mira 3.Vida Lázár
4.osztály: 1. Pásztor Nóra 2. Vitályos Etele 3.Varga-Kittner Fanni


Már hagyomány iskolánkban, hogy a Föld napjához köthető projektnapot tartunk, mellyel próbáljuk tudatosítani a gyerekekben, hogy mi is sokat tehetünk a Föld megóvása érdekében. Az idén a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napra szerveztük ezt a programot. Az első órában a Gyermekeink Mozgásáért Egyesület jóvoltából minden diák egy képzett oktató segítségével egy jógafoglalkozáson vett részt.

Ezután változatos feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a Föld jelenlegi problémáival. A csapatok nevei eleve egy év állata volt, mely már kihalófélben van. Erről kellett plakátot készíteni, majd mindenki kiszámolhatta a saját ökolábnyomát. Virágokat ültettek az iskola udvarán, újrahasznosították az almaleves dobozt, pénztárcát készítettek belőle.
Különböző teszteken keresztül mérhették össze tudásukat a projektnap témakörében.A Szülői Munkaközösség is megemlékezett e napról: bokrokat ültettek az alsós udvarra.
Ehhez kapcsolódóan április 25-én és 26-án ismét papírgyűjtést szervezett iskolánk. Az ebből befolyt összeget az osztályközösségek az év végi kirándulásokra költik.
Márciusban számos tanulónk mérettette meg matematikai tudását a Nemzetközi Kenguru Matematikai Versenyen. Évfolyamonként a legjobb három tanuló megyei helyezése a következő lett:

Évfolyam Név Megyei helyezés
2. Vitályos Luca 31.
2. Rádics Levente 32.
2. Pázmándi Nóra 42.
3. Gárel Dominik 5.
3. Lebics Laura 11.
3. Zay Simon 29.
4. Rádics Máté 15.
4. Vanpée Jasmine 40.
4. Máté Zalán 53.

Máté Kriszta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .