Cirkusz a 4.a-ban

Még mindig egy kis farsang…

Fogadjátok szeretettel a 4.a osztály néhány tanulójának fogalmazását arról, hogy számukra milyen volt a farsang.

bb1

Idén február 4-én, csütörtökön rendezték meg a 3-4. osztályosok farsangját. A mi osztályunk eddig minden évben együtt, csoportosan öltözött be. Úgy döntöttünk, hogy idén is így teszünk. Mivel eddig minden évben megnyertük a jelmezes versenyt, idén is ezt a célt tűztük ki magunk elé. Lázasan kezdtünk tervezgetni, készülődni. Először eldöntöttük, hogy cirkusz leszünk. Utána megbeszéltük, hogy ki mi lesz a cirkuszban. Én fókaidomár lettem. Otthon anyával megbeszéltük, hogy hogyan fogok kinézni. A próbák alatt megbeszéltük, hogy ki mit fog csinálni, és hogy ki hová fog állni.

 

A farsang reggelén bbkiderült, hogy a bohócunk megbetegedett, ezért az egyik osztálytársunk testvére állt be bohócnak. Délután felöltöztünk, kisminkeltek minket s mikor kész lettünk levonultunk, hogy bevonulhassunk. Én az egész műsor alatt nagyon izgultam, hogy hogyan fogok szerepelni. Később az eredményhirdetésnél is izgultam.De szerencsére elsők lettünk és engem büszkeséggel töltött el, hogy újra elsők lettünk.

Bartha Bence

 

zv2Idén február 4-én, csütörtökön rendezték meg a 3-4. osztályosok farsangját. A mi osztályunk eddig minden évben együtt, csoportosan öltözött be. Úgy döntöttünk, hogy idén is így teszünk. Mivel eddig minden évben megnyertük a jelmezes versenyt, idén is ezt a célt tűztük ki magunk elé. Lázasan kezdtünk tervezgetni, készülődni. Idén három téma tetszett az osztálynak: cirkusz, Star Wars és a zenekar. Végül a cirkusz mellett döntöttünk. Otthon mindenki megbeszélte, hogy ő mi legyen. Mi Samuval erőművészek,  a LEZO-fivérek lettünk( Lernyei-Zorkóczy-a szerk).Fekete nadrágunk volt és Samu anyukája festette a pólókat.

Saci nénivel tesi órán gyakoroltunk. A farsang reggelén kiderült, hogy a bohóc beteg lett. Megkértük a fóka testvérét, hogy legyen bohóc. Kettő órára jöttek sminkelni és öltöztetni az anyukák. Mindenki beöltözött.
Mi voltunk a 35-ös számú jelmezesek. Mi voltunk az egyetlen csoportos beöltözők.vz2
Eredményhirdetéskor mi lettünk az elsők és nyertünk egy tortát. Már negyedszer mi nyertünk.

Remélem, hogy jövőre is mi nyerünk.

Zorkóczy Vilmos

 

 

sm

Idén február 4-én, csütörtökön rendezték meg a 3-4. osztályosok farsangját.
A mi osztályunk eddig minden évben együtt, csoportosan öltözött be. Úgy döntöttünk, hogy idén is így teszünk. Mivel eddig minden évben megnyertük a jelmezes versenyt, idén is ezt a célt tűztük ki magunk elé. Lázasan kezdtünk tervezgetni, készülődni. A ruhákkal kapcsolatban több ötlet is felmerült: Star Wars, cirkusz, sakk, hangszerek. Doktor Tomi Star Wars szereplőket javasolt, Zorkóczy Vili meg, hogy cirkuszi artistáknak öltözzünk be. Végül emellett döntöttünk. Mindenki eldöntötte, hogy ő ki lesz. Én azt választottam, hogy tűzzsonglőr leszek. Volt aki bohócnak, zsonglőrnek vagy állatidomárnak öltözött be. Otthon mindenki tervezgetni kezdte az öltözékét. Voltak, akik közösen öltöztek be, például Zorkóczy Vili és Lernyei Samu erőművészeknek és Loós Dóra és Franke Szofi pedig labdazsonglőrnek öltözött be.Elkezdődtek a próbák. Mindenkivel megbeszélte Saci néni, hogy ő hol helyezkedik el és csinálja amit kell.
Elérkezett tehát a farsang napja. Csak az lett a gond, hogy nem jött a bohóc, ezért megkértük Illés Kristóf testvérét, hogy öltözzön be ő bohócnak.
Már csak két óra volt, hogy elkezdődjön a farsang, ezért a szülők elkezdték sminkelni akit kellett és mindenki felvette a jelmezét. Mindenki nagyon izgult, amikor indult a műsorszámunk, mindenki elkezdte a dolgát, de egy idő után elhalkult mindenki, mert a bűvész szétvágott egy embert-, de szerencsére nem lett semmi baja senkinek.
Elkezdődött az eredményhirdetés, mindenki nagyon izgatott lett. Tizedik, kilencedik, nyolcadik…. és az első egy kenguru és a 4. a cirkusza lett. Jutalmunk egy torta volt, amit megettünk. Mindenki boldog volt. Nagyon jó volt a 4. győzelmi dicsőség. És minden jól alakult, a tombola is, de sajnos minden jónak eljön a vége. Tehát így alakult nálunk a farsang.
Sury Márton

 

fsz1

Idén február 4-én, csütörtökön rendezték meg a 3-4. osztályosok farsangját.
A mi osztályunk eddig minden évben együtt, csoportosan öltözött be. Úgy döntöttünk, hogy idén is így teszünk. Mivel eddig minden évben megnyertük a jelmezes versenyt, idén is ezt a célt tűztük ki magunk elé. Lázasan kezdtünk tervezgetni, készülődni. Ötletként felmerült a sakk, a hangszerek, a Star Wars és a cirkusz is. Végül a cirkusz mellett döntöttünk. Voltak erőművészek, késdobálók, zsonglőrök, tányérpörgető, tűzzsonglőr, műlovarnő és még sokan mások. Sokat tervezgettük a jelmezeket. Az egyik szünetben bementünk a tornaterembe és elpróbáltuk, hogy ki hová fog állni.
Elérkezett a farsang napja, de sajnos a bohócunk lebetegedett, így megkértük az osztálytársunk húgát, hogy álljon be helyette. Háromkor már ki voltunk sminkelve, fel voltunk öltözve. Először az egyéni jelmezesek, azután pedig mi következtünk. Bevonultunk és Saci néni mindenkit bejelentett, aztán mindenki elhallgatott, mert a bűvész felvágta a segédjét….Aztán eljött az eredményhirdetés. Amikor kiderült mi nyertünk, mindannyiónkat büszkeség töltött el, mert már négyszeres győztesek lettünk. Nagyon finom volt a torta, amit nyertünk. Remélem jövőre is elsők leszünk.
Franke Szófia

 

vm

Idén február 4-én, csütörtökön rendezték meg a 3-4. osztályosok farsangját.           A mi osztályunk eddig minden évben együtt, csoportosan öltözött be. Úgy döntöttünk, hogy idén is így teszünk. Mivel eddig minden évben megnyertük a jelmezes versenyt, idén is ezt a célt tűztük ki magunk elé. Lázasan kezdtünk tervezgetni, készülődni. Megfordult a fejünkben, hogy legyünk Star Wars vagy cirkusz vagy sakk vagy hangszerek. Végül a cirkuszra esett a választásunk. Mindenki eldöntötte, hogy ő ki lesz. Én például bűvész lettem, Levi tányérpörgető lett. Otthon elkészültek a jelmezek. Természetesen Saci néni is segített. Amikor mindenki tudta, hogy ő mi lesz és mi lesz a produkciója, akkor volt a próba.
Eljött tehát a farsang napja. Mindenkit kisminkeltek akit kellett. Mindenki felvette a ruháját. De még aznap reggel megtudtuk, hogy a bohócunk (Kikó) megbetegedett. Megkértük Illés Kristóf húgát(Nonót), hogy legyen ő a bohócunk. Ő szívesen lett a bohócunk, így hát nem maradtunk bohóc nélkül.
A felvonulás után elérkezett az eredményhirdetés. Mi lettünk az elsők meg egy kenguru. De mi már negyedjére lettünk elsők. Ennek nagyon örültünk. Szerintem nagyon jó volt ez a nap!

Vida Marcell

kezdő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .