Cserediák program 2017.

Az etyeki iskola idei cserediák programja 2017. május 5. és 13. közt valósult meg az Etyeki Német Önkormányzat és Etyek Nagyközség Önkormányzata támogatásával, két kísérőtanár, Csizmadia Gábor és Kazinczy Ágnes részvételével.

Az éjszakai út nagyon hosszú volt, az alvással csak kísérleteztünk a buszon. Reggel végre megérkeztünk a családokhoz. Szombaton mindenki ismerkedett a cserediákjával, este pedig közösen grilleztünk egy parkban. A második napon mindannyian elutaztunk egy élményfürdőbe, ami tele volt csúszdával. Mindenki nagyon jól szórakozott. Hétfőn egy templom épületében barkácsoltunk, majd a hidegre való tekintettel táncpróbát tartottunk Ági nénivel, míg meg nem érkeztek a cserediákjaink. Kedden a lorchi kolostorba kirándultunk. Mindannyiunkat beöltöztettek szerzetes ruhába, ami talán Gábor bácsinak állt legjobban. A solymász bemutató nagyon érdekes volt, a fejünk felett, illetve köztünk repkedtek a ragadozó madarak. Délután körülnéztünk Schorndorfban és részt vettünk egy gyógyszertári foglalkozáson, ahol magunk készíthettünk krémet. Szerdán Laufenmühlébe utaztunk, itt egy élményparkban, erdei utakon tapasztalhattuk meg, hogyan élnek a sérült emberek, hogyan érzékelik ők a világot. Este újra együtt grilleztünk a családokkal. Csütörtökön a Planetáriumban néztünk meg egy vetítést a bolygókról és a csillagképekről, majd Stuttgart belvárosában vásároltunk. Pénteken két énekórán vettünk részt az iskolában, délután pedig búcsúként együtt piknikeztünk.

Utolsó nap kaptuk a hírt, hogy hatunkat visszavárnak októberben az új remshaldeni iskola avató ünnepségére. Azonnal nekiálltunk a készülődésnek, szeretnénk Etyeket, Magyarországot és a magyar gyerekeket egy színvonalas, érdekes műsorral bemutatni testvérvárosunknak.

Timi: Nekem a legjobban az tetszett a kiránduláson, hogy hasznosítani tudtam a németórán tanultakat. Tetszettek a programok, megérte, hogy eljöttem.

Babi: Szerintem is nagyon jó volt a Remshaldenben töltött hét. Legjobb azt szerettem, mikor mindannyian együtt voltunk. A német cserediákjainkkal is jól megértettük egymást.

Fanni: Nekem nagyon tetszettek a programok, legjobban az, amikor vasárnap együtt mentünk a fürdőbe.

Johanna: Nagyon tetszett az utazás, a családdal sokat játszottam. A cserediákom is nagyon kedves volt, a délutáni programok viszont hiányoztak.

Eszti: Nekem is nagyon tetszett a hét. Az emberek mind kedvesek voltak. Remélem Etyek tetszeni fog nekik.

Sári: Nekem tetszett a hét, jók voltak a programok és aranyos volt a cserediákom.

 

Joó Tímea, Fischer Fanni, Soós Johanna, Szücs Sára, Mohos Eszter, Bancsó Babett 7. osztályos tanulók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .