Decemberi és januári híreink az általános iskola alsó tagozatáról

Az alsó tagozatban a december mindig nagyon sok izgalmas eseménnyel van tele és nem volt ez másképp idén sem.

December 1-jén alsó tagozatosaink és a művészeti iskolások közös műsorral egészítették ki az adventi koszorú 1. gyertyájának  meggyújtását és a falu  karácsonyfájának feldíszítését megünneplő egész napos rendezvényt.

Ezen a rendezvényen jótékonysági sütivásárt is tartottunk az iskola számára, ahol a tanári kar által sütött mézeskalácsokat is meg lehetett vásárolni. Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki vásárlásával támogatta iskolánkat!

Decemberben minden péntek reggel sor került az iskolai adventi koszorú gyertyáinak meggyújtására, amely az alsós évfolyamok rövid műsora kíséretében történt meg.

December 6-án minden alsó tagozatos osztályba ellátogatott a Mikulás és  ajándékokkal kedveskedett a gyerekeknek.

December 7-én, egy szombati tanítási napon a szülőkkel, nagyszülőkkel együtt készítettek a gyerekek mindenféle karácsonyi ajándéktárgyat, amit aztán Horváth Ágota tanárnő vezetésével dec. 17-19. között a hagyományos iskolai adventi vásáron árusítottak diákjaink. Ezek megvásárlásával is a gyermekeinket támogatták, hiszen jutalmakat, játékokat tudunk nekik ebből a pénzből vásárolni. Köszönjük!

Ezen a napon, akiknek még maradt erejük, délután részt vehettek az Etyeki Futók által szervezett Mikulás futáson.

December 19-én tanulóink az Óz című előadást nézték meg tatabányai Jászai Mari színházban.

December 20-án, a szünet előtti utolsó tanítási napon minden osztály együtt karácsonyozott és persze nem maradhatott el a könyvtár hagyományos ajándéka sem, hiszen a könyvtárban megtekintettünk egy interaktív gyerekműsort, amelyen nagyon jól szórakoztunk. Nagyon köszönjük az ajándékot!

A januári hónap szokásosan a félévzárásról szól, így a gyerekek  minden energiájukat a tanulásra fordítják. A félév január 24-én zárult, és január 31-én osztjuk ki a bizonyítványokat.

Januárban a Szülői Munkaközösség vezetése lemondott, így új vezetőket választottak. Az alsós munkaközösség szeretné megköszönni a lemondott tagoknak, hogy energiát nem kímélve, a lehetetlen szót nem ismerve dolgoztak a gyerekekért, az iskolánkért.

Birkásné Vona Sarolta

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .