e-Dia mérés

Iskolánk a a 2017-2018-as tanévben csatlakozott a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Oktatáselméleti Kutatócsoportjának partneriskoláihoz. Így lehetőségünk van a SZTE által kifejlesztett on-line tesztek segítségével felmérni, hogy tanulóink a három fő műveltségterületen (matematika,olvasás-szövegértés és természettudományos ismeretek) hol tartanak, értékelhetjük, milyen fejlődést értek el. Mindezt egy olyan modern felületen végezhetjük, amely független tesztelőként méri a diákok készségeit, képességeit és azok fejlődését egyénileg követi.
A mérés befejezését követően elektronikus úton egyéni visszajelzést küld a tanulókról. A tanulók egyedi és visszafejthetetlen azonosítókkal vesznek részt a programban. A tanulók eredményeit kizárólag az iskolánk pedagógusai tudják a tanulók személyéhez kötni. Ezeket az eredményeket az osztályfőnökök eljuttatták/eljuttatják a szülők számára. Ez a mérés egyben azt is megmutatja, hogy iskolánk tanulói milyen teljesítménnyel rendelkeznek az országos átlaghoz, illetve az Etyekhez hasonló nagyságú településeken működő iskolák teljesítményéhez képest. Az alábbiakban a 2018-2019-es tanév első félévében lefolytatott mérés eredményei láthatók évfolyamonkénti bontásban. Az országos átlagnál jobb eredmények vastagítottak. Így jól látható, hogy iskolánk mindhárom területen összességében az országos átlag felett teljesít.

A 2018-2019-es tanév 2. félévében, március-április során a gondolkodási képességek mérésére kerül sor a 4-8. évfolyamon. A gondolkodási képességek mérése az alábbi területeket öleli majd fel: induktív gondolkodás, kombinatív gondolkodás, problémamegoldó képesség, internetes információkeresési hatékonyság, munkamemória.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .