FELVÉTELI ELJÁRÁS 2015/16

Tisztelt Szülők és Diákok!

Az alábbiakban a 2015/2016-os tanév felvételi eljárásáról tájékozódhattok. Van egy rövidített változat, melyet powermegosztó oldalamon közöltem, és onnan letölthető. A hosszabbik változat igen részletes, az a KIFIR hivatalos kiadványa az iskolák számára. Ezt „bontatlanul“, pdf változatban közlöm. Ezen felül egy linket is megosztok, melyet akkor érdemes átböngészni, amikor már pontosan tudjátok, mit takar a felvételi eljárás. Mert vannak újdonságok, és mert ez valószínűleg nagyon fontos a gyerekeitek számára, és mert ez fontos számotokra, gyerekek. Bármi kérdés felmerül, nagyon szívesen segítünk. Tapasztalattal, és személyes élmények birtokában. Néhány kérdés, ami felmerülhet.

 1. Mit jelöljek be? Mit jelentenek a tagozatok?

Bármelyik középfokú intézményt bejelölheted, ami az országban fogadásra kész. Akár az összeset. Természetesen ennek semmi értelme, de a törvény lehetőséget biztosít erre. Az iskolákat erősségi sorrendbe érdemes állítani. Az iskolában működő tagozatokat jól vizsgáljátok át, hiszen a sorrenben ezeket is fel kell tüntetni. Iskolánként négy-öt tagozatot találtok majd, melyeket kódszámok jelölnek. Érdemes legalább öt iskolát megjelölni. Ehhez feltétlenül menjetek el a nyílt napokra, és nézzétek meg, mit tud a suli, milyen benyomás marad utána, jó-e a közlekedés oda, és ami a legfontosabb: tetszik-e a gyereknek. Kényszerből ne válasszatok, és ne fogadjátok el azt a hozzáállást, hogy „az a lényeg, hogy jól érezze magát a gyerek“ és „nem ezen múlik az élete“. A középfokú intézmény ugyanis nyelvtudást és felsőfokú irányt adhat a gyerekeiteknek. Gyenge iskolában nincs színvonal. Ez pedig befolyásolhatja az esetleges továbbtanulást.

 1. A dátumokat figyeljétek
 2. 2015. október 20. Az általános iskola szóbeli tájékoztatást nyújtott a szülőknek a felvételi eljárás rendjéről. Ezt az igazgató bevonásával az osztályfőnökök kivitelezték. Ezen már túlvagyunk…
 3. 2015. november 13. – Ekkor megtudhatjátok, mely középfokú intézményekben írhatnak a gyerekek központi felvételit. Bármelyikben, aki ezt közzéteszi.
 4. 2015. december 8. – Felvételi lap elküldése abba a suliba, ahol a diák az írásbelijét akarja írni. A felvételi lapok kitöltésében az általános iskola segít, és elektronikusan továbbít.
 5. 2016. január 16. 10:00 – Írásbeli vizsga
 6. 2016. február 4. – Írásbeli vizsga eredményének kiküldése közvetlenül az érintettnek, azaz Nektek.
 7. f. 2016. február 12. – Az általános iskola továbbítja a jelentkezési lapokat a sulikba, illetve az adatlapokat a győri központba.
 8. 2016. február 16- március 4. – Szóbeli meghallgatások
 9. 2016. március 16-17. – Ekkor lehet módosítani a sulik sorrendjén. Ezt is az általános iskola szervezi, rendezi és küldi.
 10. 2016. április 26. Mindenki megtudja, felvették-e, elutasították-e.
 11. 2016. Június 22-24 között mehet a beiratkozás.
 12. Felvételi előkészítők

Az írásbeli felvételiig folyamatosan oldassátok, oldjátok meg a korábbi felvételi lapokat, melyet a felvizsga linken is megtaláltok. Ezen felül egyetlen előkészítőt se hagyjatok ki. Egyes középfokú intézmények (pl. Illyés gimi) saját előkészítőt tartanak, de az iskolánk is meghirdetett ilyet a nyolcadikos diákok számára.

1.   Rövidített változat – kivetítéshez

KATTINTS A PIROS CSÍKRA!
KATTINTS A PIROS CSÍKRA!

Etyeki Általános Iskola

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .