Határtalanul élményszámoló

Felkeltem 4:00-kor, elkészültem, majd elindultunk a buszhoz.

Már majdnem mindenki ott állt, búcsúzkodtunk a szüleinktől. Megérkezett a buszunk, bepakoltunk. Mindenki elfoglalta a helyét, majd kezdetét vehette az utazás.

A hosszú út alatt sok szép helyet láttunk, már alig vártuk, hogy megérkezzünk az első állomásra, a Csorba-tóhoz. Oda is értünk és körbe sétáltuk a tavat, utána szabadidőt is kaptunk, kedvünkre vásárolhattunk, beszélgethettünk a helyiekkel.

A további utunk Ótátrafüredre vezetett, ahol megnéztük a Grand Hotelt. Szállás felé vettük az irányt, de előtte még megnéztük a várhosszúréti temetőben Wass Albert emlékművét, ahol gyertyát gyújtottunk, majd egyik kedves évfolyamtársunk elszavalt egy verset. A szállás elfoglalása után elmentünk vacsorázni, jól belaktunk. Visszaérve a szállásra mindenki átöltözhetett, majd összegyűltünk és egy táncot tanultunk meg. Majd “telefonbeszedés”, azután takarodó.

Következő napon kipihenten ébredtünk (már aki) 6:00-kor, elmentünk reggelizni. Visszaérkeztünk és mivel következő napokon máshol aludtunk, mindenki összepakolt. Beszálltunk a buszba és neki indultunk a második napnak, frissen és üdén.

Első megállónk Krasznahorkaváralja volt, ahol ellátogattunk egy magyar nyelvű iskolába és előadtuk nekik a táncunkat. Következő állomásunk Besztercebánya volt, ahol megnéztük a főteret, majd elengedtek minket szabad programra. Itt ránk szakadt az ég, úgyhogy gyorsan elfutottunk a buszig és mentünk tovább, de mivel az eső csak úgy szakadt, ezért már csak a buszból néztük meg a további állomásokat. A szállásunk Nyitrán volt az ABC Hotelben, ahol megkaptuk a szobáinkat és elfoglaltuk, majd a megbeszélt időpontban lementünk enni. Szokásos telefonbeszedés után alvás.

A szerdai napon elég volt csak 7:00-kor kelnünk nagy örömünkre. Reggeli után beszálltunk a buszba és az előző napon kimaradt Alsócsitáron megkoszorúztuk Kodály Zoltán emléktábláját. Ez a nap a várak napja volt, úgyhogy a bajmóci várral kezdtünk. Ez nagyon érdekes élmény volt, nagyon szép volt belül és kívül is. Az alatta lévő cseppkőbarlang is káprázatos volt. Kaptunk egy kis szabadidőt is, ezek után neki indultunk a többi várat megnézni, de mivel nagyon elszaladt az idő, Bajmócon csak kevés időt töltöttünk. Majd hulla fáradtan megérkeztünk a szállásra, szokásos vacsora, majd alvás.

Elérkeztünk az utolsó naphoz, ahol megint 6:00-kor keltünk, azért, hogy össze tudjunk pakolni nyugodtan. Reggeliztünk és indultunk. Első megállónk Dévény vára volt, ahová felmásztunk és megcsodáltuk a tájat. Nagyszombat következett utána, ahol bementünk egy templomba és megnéztünk egy emlékművet is. Majd végre mindenki nagy örömére megérkeztünk Pozsonyba, ahol kaptunk vagy 2 óra szabadidőt, amit mindenki nagyon élvezett. Majd sokak bánatára elindultunk haza.

Miután hazaértünk, boldogan és élményekkel tele meséltünk a családunknak az utazás kalandjairól.

Falusi Hanga és Zimány Nóra 7.b

Prezentáció az útról.

 

Videó az útról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .