Hírek az iskola alsó tagozatáról

Iskolánkban is elindult a 2018/2019-es tanév. Szeptember 3-án a tanévnyitó ünnepségen Kati néni és Györgyi néni fogadta a legizgatottabb, de kissé megilletődött 1. osztályos gyerekeket. Az igazgató bácsi egy emléklappal köszöntötte az 1.a és az 1.b osztályok 20-20 tanulóját. Ezután ők nagy izgalommal foglalták el padjaikat az osztálytermekben. Természetesen a többi alsós osztálynak is megkezdődött ez a tanév. Őket is osztályfőnökük várta nagy szeretettel a régi vagy éppen az új tantermeikben.
Erre a tanévre visszatért hozzánk Cili néni (Till Cecília) És Elza néni (Hausler Elza), akik németet tanítanak és Márta néni (Dományi Jánosné), aki a 4.b osztályosok napközis nevelője lett.

Újdonságaink ebben a tanévben, hogy a 3.és a 4.osztályosok csoportbontásban tanulhatják a német nyelvet és bevezetésre került az elektronikus napló(e-napló).Ennek használatát tanár, diák és szülő is nagy kíváncsisággal várta már.

Szeptember első két hetében megtartottuk a szülői értekezleteket, amelyeken ismertettük a szülőkkel a tanév rendjét és főbb eseményeit.

A tanulmányi versenyek (helyiek és területiek) ugyan csak októberben kezdődnek, de már szeptember közepén neveztük 3. és 4. osztályos csapatainkat a Bolyai Matematika Csapatversenyre. A versenyre október 12-én, Biatorbágyon kerül megrendezésre. Szintén neveztek tanulóink a Tudásbajnokság levelezős versenyeire, amelyet idén is Horváth Ágota tanárnő koordinál.

 

A hagyományainknak megfelelően kiírásra került Állatok Világnapja alkalmából rendezett rajzverseny, melyre már érkeznek a szebbnél-szebb alkotások. A győztesek munkáit a következő havi cikkünkben bemutatjuk.

Birkásné Vona Sarolta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .