Iskolai intézkedések koronavírus terjedésnek megelőzésével kapcsolatban

Tisztelt Szülők!

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében a fenntartói utasítással összhangban az alábbi intézkedésekről szeretnénk tájékoztatást adni:

1. Iskolai programok:

  • A március 15-i ünnepi megemlékezésre osztálytermi szinten kerül sor, ünneplő ruhában, kokárda kitűzésével.
  • A községi ünnepségen iskolánk tanulói szervezett formában nem vesznek részt.
  • A Lázár Ervin Program keretében szervezett színházi előadásokat átmeneti időre felfüggesztjük. Az 1. évfolyam március 12-én NEM utazik Csákvárra.
  • A májusi- júniusi osztálykirándulások és a Határtalanul! porgram szervezését egyelőre nem állítjuk le, de fel kell készülni azok elmaradásra.
  • A Titkok Háza programban részt vevő osztályok ma nem utaztak el Székesfehérvárra. A program folytatását átmeneti időre szintén felfüggesztettük.

2. Fertőtlenítés:
A közösségi tereket fokozott figyelemmel és gyakorisággal takarítjuk. A mosdókban elhelyezett kézmosó folyadékba fertőtlenítőszert vegyítettünk. Ez úton is kérem a tisztelt szülőket, hívják fel otthon is gyermekeik figyelmét a kézmosó szerek helyes használatára. (Sajnos ismét előfordult, hogy a flakon teljes tartalmát a padlóra nyomták.) Kézfertőtlenítőt helyezünk ki az előtérbe, ahol felnőtt felügyelete mellett mindenki hozzáférhet, elkerülendő a nem megfelelő használatból származó problémákat.

3. Kontakt megelőzés:
Kérem, hogy azok, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodásuk során, ne jöjjenek be az iskolába, maradjanak otthon és haladéktalanul hívják fel telefonon a háziorvosukat, és kövessék az ő utasításait. Kérjük továbbá, hogy gyermekeiket az iskola külső bejáratáig kísérjék.

4. Tájékoztatás:
Az indokolatlan pánik elkerülése érdekében a megelőzésről és a helyes kézmosásról szóló, a https://koronavirus.gov.hu/megelozes linken elérhető videókat a mai nap folyamán minden osztályban levetítjük. Kérem a tisztelt szülőket is, hogy csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon (https://koronavirus.gov.hu) szereplő információkat vegyék figyelembe.

Etyek, 2020. március 11.

Nyeste Ferenc László intézményvezető s.k.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .