Márciusi események az alsó tagozaton

Események
Február 28-án, csütörtökön az 1-2. osztályosok, majd március 1-jén, pénteken a 3.-4. osztályosok búcsúztatták a telet farsangi mulatsággal. Az idei farsangon sok újdonság volt, a szülői munkaközösség kezdeményezésének és nagyon aktív közreműködésének köszönhetően. A tornatermünk a felsős gyerekek segítségével lett farsangi hangulatú, ők díszítették fel számunkra. A zenét és a hangosítást is két 8. osztályos tanulónk kezelte nagyon profi módon, melyet utólag is köszönünk nekik. A farsangot megelőzően egy kampány vette kezdetét, melynek címe: „Dobj egy bögrét!” volt, és a műanyag szemét termelését szerette volna megakadályozni. Ez sikerült is, a szülők elmondása szerint nagyon kevés műanyag pohár fogyott, nagyon sokan saját pohárba, bögrébe kérték az innivalót.
A farsang tematikája a cirkusz volt. Mindkét napon volt porondmester, és minden, ami egy cirkuszban előfordulhat: erőművész, kötéltáncos, bűvész, stb… Nagy sikere volt a szerencse szobának, ahol egy nagyon szuper szerencsekereket megpörgetve lehetett nyerni különböző ajándékokat.
Újdonság volt az is hogy nem volt jelmezverseny, csak az osztályok közös jelmezes felvonulása, aminek a végén minden osztály egy tortával és egy nagyon szép oklevéllel gazdagodott.
A gyerekek nagyon élvezték az új farsangot, sokak elmondása szerint ezek a változtatások jók voltak. Személy szerint én a szülők nagyon különleges és színes beöltözését kedveltem a legjobban.

Másik kiemelt eseményünk a március 13-i projektnap volt, melyet a németet tanító kollégáink segítségével tartottunk meg. Az egész nap tulajdonképpen egy német nemzetiségi népismereti nap volt.
Március 18-án hétfőn, 17:00-tól 19:00-ig fogadóórát tartottunk.
Március 22-én, pénteken volt iskolánkban a nyílt nap és a Kopogtató, melyet a jövendőbeli elsősöknek szervezünk. A délelőtt folyamán a szülők megismerkedhettek az iskolával, a jövendőbeli tanító nénikkel, míg délután már a gyerekekkel együtt kóstolgatták az iskolát különböző kézműveskedés, kötetlen beszélgetés közben.

Március 22-én a víz világnapját ünnepeltük osztályainkban.

Versenyeink
Még február hónapban volt a Zrinyi Ilona matematika verseny, ahol Lebics Laura 3.a osztályos tanulónk megyei 10. helyezést ért el, így részt vett március 8-án az eredményhirdetésen, Székesfehérvárott.

Eredményéhez gratulálunk, felkészítő tanára osztályfőnöke, Birkásné Vona Sarolta, Saci néni. Március 13-án, a 3.-4. osztályosok közül továbbjutott tanulóink a Szemere Gyula helyesírási verseny területi fordulóján versenyeztek. A versenyen Lebics Laura 3.a osztályos tanulónk 3. helyezést ért el, Máté Zalán 4.a osztályos tanulónk 1. helyezett lett. Gratulálunk elért eredményeikhez, felkészítőik tanítóik voltak: Birkásné Vona Sarolta, Saci néni és Máté Krisztina, Kriszta néni.
Zalán képviseli iskolánkat a megyei versenyen Székesfehérvárott, március 26-án. Jó felkészülést!
Március 21-én, csütörtökön volt a Kenguru matematika verseny, melyen 2. 3. és 4. osztályos tanulóink vettek részt nagyon szép számban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .