Októberi versenyek és programok felső tagozaton

Október viszonylag kurta hónap volt, hiszen az utolsó héten ránk kacsintott az őszi szünet. A rövidség ellenére mégis két ünnepség, néhány verseny, és egy különleges iskolaszépítő kezdeményezés színezte ezt az őszi lombhullatástól egyébként is ezerszínű hónapot. Lássuk ezeket szépen sorjában, egyesével.

Az Állatok Világnapja alkalmából idén is rajzpályázatot hirdettünk a felsősök között. A kiírás hasonló volt a tavalyihoz, amiképp a győztesek jutalma is. Újra szigorúan védett állatfajokról szóló rajzos-szöveges pályázati munkákat vártunk, melyeket teljesen szabadon választott technikával kiviteleztek a diákok. A jutalom pedig ugyanaz lesz, mint az előző években: egy délelőtti kirándulás a Fővárosi Állat– és Növénykertben. Nem véletlen, hogy jövőidőt használtam, hiszen ez az ominózus látogatás majd a novemberi hónapban lesz, rögtön az eredményhirdetést követően. Az eredményekről és a pályamunkákról nem sokára a suli fészbuk oldalán posztolunk.

1849 október 6-án Aradon kivégezték az 1848-49-es szabadságharc 13 volt katonai vezetőjét.

Erre a tragikus történelmi eseményre emlékeztünk meg iskolánkban október 7-én. Az ünnepi műsorral a 6.a osztály készült. Felelevenítették a drámai nap eseményeit, a mártírok utolsó, bátor mondatait, mellyel az ítéletet fogadták. Hallottuk még a műsorban a hősök által írott utolsó leveleket, melyekben a családtagjaiktól búcsúztak. A gyerekek korukat meghazudtoló komolysággal készültek és magas színvonalú előadást mutattak be tanáraik és társaik számára.

Szívből köszönjük a műsorban szereplő gyerekek lelkes munkáját!

Szereplők:

Berényi Hanna, Bernyák Marcell, Főfai Ádám, Horváth Dóra Kata, Jolsvai Orsolya, Máté Rikárdó, Miksa Mikán, Mohos Katalin, Rádics Koppány László , Ruszojevics Evelin, Somogyi Zoltán, Szövényi Regő Ágoston, Tejfel Barnabás, Tiszekker Laura, Végh Lelle Abigél , Nyírő Lotti

A gyerekeket felkészítette: Szegedi Mónika, osztályfőnök

Október 11. – Bolyai Matematika Csapatverseny 

A felső tagozatot 5 csapat, 19 tanuló képviselte. Az iskola legeredményesebb csapata megyei 12. helyen végzett: Rádics Koppány László, Főfai Ádám, Bernyák Marcell, Szövényi Regő Ágoston.

Október 22 – Az 1956-os forradalomról szóló ünnepi iskolai műsort  Visontai Erika osztályfőnök vezetésével és szervezésével a nyolcadik osztályos tanulók egy része mutatta be.

Október 24-én, csütörtökön önkéntes „iskolaszépítők” érkeztek a suliba, és minden túlzás nélkül mondhatom, hogy csodát tettek. Lehetetlen vállalkozásként felsorolhatnám, hogy kik és mit szépítettek a suli falain, udvarán, folyosóin, gangján, de nem teszem. Helyette felhasználom Komáromi Tünde október 26-án írt köszönetnyilvánító fészbuk bejegyzését, mely mindenre kitér, említést tesz a suliszépítők csapatáról, szponzorokról, etyeki és nem etyeki önkéntesekről, és ennek a posztnak olyan hangulata van, melyet sosem nem tudnék visszatükrözni. Olvassátok hát.

„Az utóbbi két nap maga volt a csoda. Iszonyú hálás vagyok mindenkinek, ezúton is köszönöm azt a rengeteg támogatást és segítséget, amit kaptunk.

Este összeszámoltam, több, mint 70 ember vett részt a munkában, melynek eredményét a képeken láthatjátok. A legkisebb 1 hónapos volt, és a 70-es korosztály is képviseltette magát. 

Külön köszönjük azoknak, akiknek semmilyen érdekeltsége (gyereke, unokája, stb.) nincs az iskolában, mégis segítettek. A munkában részt vettek a Fundamenta önkéntesei, valamint a Szatyor Egyesület nemzetközi önkéntesei, nekik is hálásak vagyunk. 

Sajnos mindent nem sikerült megörökítenem, ezért íme a lista az elvégzett munkákról: Barkácsoltunk raklap bútorokat, kijavítottuk az egyik támfalat, mázoltunk rengeteg korlátot és oszlopot, az udvaron új játékok lettek, széket kárpitoztunk, asztallapokat cseréltünk, virágot ültettünk, fejlesztő játékot ragasztottunk a folyosóra, megújult a bejárat, és gyönyörű műalkotásokkal szépültek a folyosói falak.

Eszméletlenek vagytok! És nem csak azoknak tartozunk köszönettel, akik velünk dolgoztak. A háttérben még nagyon sokaktól kaptunk segítséget. Rengetegen hoztatok nekünk virágokat, raklapokat. Illetve süteményt, üdítőt, szörpöt, volt akitől virslit és szalámit kaptunk, stb. Ha ezt mind beleszámolom, akkor legalább 150 ember áll emögött a kezdeményezés mögött.

Nagyon remélem, hogy senkit nem felejtek ki, ha mégis, ne haragudjatok, kizárólag azért lehet, mert olyan sokan voltatok. 

Szóval köszönjük:
– Az anyagi forrást adó alapítványok támogatását: Fundamenta Gondoskodás és Fülemüle,
– Ráck Szabolcsnak és az Etyeki Tüzépen Tátrai Tominak a segítségüket, és az egyedi áraikat,
– Kamillának és a Sziromházban Andinak a virágokat,
– Az önkormányzatnak és Bilu néniéknek a finom ebédet, a Könytárnak a szállást,
– A Segítő kéz munkatársainak az esti segítséget,
– A Horgászegyesületnek a vacsora főzését,
– A borászoknak – Nádasék, Kúria és Nagy Vince, Kattra pincészet, Orosz Gyula és Rókusfalvyék – a zamatos borokat,
– A Café Madeleineben Tündinek az isteni kávékat,
– Ruzsinszki Melindának és a Sonkamesternek a csodás reggelit,
– A Biatorbágyi Pizzadellamamma fiúknak a mennyei pizzákat,
– Dvori Baromfi Kft-nek és Ulrich Gyurinak a virslit és a szalámit,
– A fantasztikus SZMK csapatnak és a szülőknek az összefogást,
– A résztvevő tanároknak a segítséget, a többieknek pedig a türelmet a felfordulás miatt. Valamint a takarító nénik segítségét.

Reméljük, a gyerekek az őszi szünet után örömmel fogják birtokba venni az újjászületett mesebirodalmat.

A munka azonban még mindig nem ért véget! Megmutattuk mire vagyunk képesek együtt, megtapasztaltuk, hogy aki adott, az még többet kapott vissza a gyerekektől már ezen a két napon. Volt egy kislány, aki felkiáltott kifelé menet: „Tudtam, hogy egyszer szép lesz a mi iskolánk is!”

Legyen igaza, ne hagyjuk abba, folytatás következik!

Rövid távon: kedden befejezzük a fejlesztő játékok ragasztását és lakkozását, aki kedvet érez hozzá, jöjjön bátran.

Hosszú távon: rengeteg még a teendő. Jelentkezni fogunk a továbbiakkal! 

KÖSZÖNJÜK NEKTEK MÉG EGYSZER! SZUPER HELY, SZUPER EMBEREK, JÓ VOLT VELETEK!”

Csizmadia Gábor bejegyzése

2019. november 1.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .