Áttérés a G-Suite használatára

Tisztelt Szülők!

A digitális oktatásra való áttérést nagyon rövid idő alatt kellett megvalósítanunk. A Google calssroom/Google Tanterm platform használata eredményesnek látszik az eddigi tapasztalatok alapján. Jelen pillanatban Önök is, a gyermekek is és a pedagógusok is a saját e-mail fiókjukat használják. Ez adatvédelmi problémákat is felvet, de praktikus oldalról a magán fiókok tárhelye is gyorsan telik az iskolai anyagokkal.
Március 17-én kezdeményeztük a G-Suite szolgáltatás igénybevételének lehetőségét az iskola egészének számára. Mára felállt az iskolai oldal és benne minden felhasználó – új, iskolai e-mail címmel.
Április 16-tól, vagyis a tavaszi szünettől ezen a felületen, ugyanúgy a Google Classroom/Google Tanterem használatával folytatódik az oktatás. Ehhez azonban mindenkinek aktiválnia kell az új e-mail fiókját, majd az iskolai feladatok elvégzésére mindig ezzel a fiókkal kell majd bejelentkezni. (Az eddig használt magán e-mail fiók természetesen továbbra is használható, de immáron valóban újra csak magán célra.

A bejelentkezés folyamata:
1. A jelenleg használt fiókból a kilépés-re kattintva ki kell lépni :

2. A „Másik fiók használata” –ra kattintva be kell írni az osztályfőnöktől megkapott e-mail címet és jelszót.
A jelszó a következő: Etyek! – majd a gyermek születési dátuma folyamatos számjegyekkel)
Pl. A gyermek 2007. május 1-én született. Jelszava: Etyek!200751 (nincs 0 a hónap és a nap előtt!)
A gyermek 2008. február 12-én született. Jelszava: Etyek!2008212
A gyermek 2008. november 4-én született. Jelszava: Etyek!2008114
A gyermek 2011. december 24-én született. Jelszava: Etyek!20111224
Ha a jelszóval kapcsolatban probléma merül fel, forduljon gyermek osztályfőnökéhez.

Ezt követően megnyílik az új e-mail fiók, amelyben már nagy valószínűséggel (reményeim szerint) legalább egy, de a felső tagozaton több levél is várja majd a gyermeket az új kurzusokra szóló meghívásokkal. A kurzusmeghívások a felső tagozaton valószínűleg csak a hét végére lesznek teljesek, mert a rendszer egyszerre csak korlátozott számú meghívót enged kiküldeni. A gyermeknek azonban nincs más teendője, mint a levelezésben beérkező meghívásokat a levél megnyitása után a „csatlakozom” gombra kattintva elfogadni
Kérem, hogy az új fiókba történő belépést és a kurzusok (tantárgyak) felvételét április 9-10-én végezzék el, hogy a húsvéti ünnepeket már mindenki nyugalomban tölthesse.

Békés, áldott ünnepet kívánok!

Szabó Mária
Intézményvezető-helyettes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .