Cserediák hét 2015

etyekisuliKemény volt, dolgos volt, de most is megérte. Jó idő nem jött, de jó társaság az igen, úgyhogy az előbbi nem számít.

Néhány képben röviden látható, mi történt: 6 német és 6 magyar gyerek sokszor igen jól érezte magát, hol kint, hol bent. Itt is, ott is. → Kazinczy Ágnes facebook oldalán

etyekisuliBővebben: Októberben ismét 6 remshaldeni cserediákot láthatott vendégül az Etyeki Általános Iskola. Az időjárás ugyan nem kedvezett nekünk, ennek ellenére a gyerekek nagy lelkesedéssel vettek részt a programokon. Ellátogattunk a Korda Filmparkba, bowlingoztunk Biatorbágyon a Viadukt Sportközpontban. Kirándultunk Szentendrére, ahol a skanzen takácsműhelyében rövid történeti bevezető után bőrdíszműves foglalkozáson vehettek részt a gyerekek. Az Ödön-majori tehenészet és a sajtkóstoló is nagy élmény volt a német diákok számára. A polgármesteri hivatalban dr. Ivanyik Andrea jegyző asszony köszöntötte vendégeinket, majd a pizzériában közös ebédre hívott meg minket. A Budakeszi Kalandparkba idén sajnos az időjárás miatt nem tudtunk eljutni, helyette a gyerekek Etyekhez kapcsolódó feladatokat oldottak meg a faluban. Pénteken a művészeti iskola látta vendégül a tanulókat, néptánc, illetve kézműves foglalkozásokon vettek részt. Ezután megnéztük együtt az etyeki sváb tájházat, és az Etyeki Németek Egyesületénél közösen paprikás krumplit főztünk ebédre. Német és magyar gyerekek mindannyian kivették a részüket az előkészületekből, a finom eredményen pedig maguk is elcsodálkoztak. Este a sulibulin búcsúztattuk vendégeinket, ami szintén nagy élmény lett számukra.

Kazinczy Jámbor Ágnes bejegyzése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .