Etyek:Remshalden 6:6

gyerekekOktóber 11. és 18. között ismét remshaldeni cserediákok jártak nálunk. A 7. évfolyam diákjai közül hatan kaptak lehetőséget májusban, hogy Remshaldenbe utazhassanak a német szintfelmérő vizsgán elért eredményeik alapján. A csereprogram második felére most került sor, amikor is 6 német diákot láttak vendégül a kiutazott gyerekek családjai, illetve iskolánk. A hét során a német és magyar gyerekek közös tanórákon vettek részt, megismerték Etyek nevezetességeit, valamint a közös kirándulások során ellátogattak Székesfehérvárra, Budakeszire és a Budai Várba. Emellett diákjaink minden alkalmat megragadtak a közös programok szervezésére, sok barátság született német és magyar gyerekek között.

A német cserediákok és az őket kísérő tanárok sok élménnyel gazdagodva és azzal az ígérettel távoztak, hogy az Etyek és Remshalden közt élő cserekapcsolatot a jövőben fontos ügyüknek tekintik. Köszönhető ez a komoly összefogással megvalósított színes programoknak és a nyitott, szeretetteljes légkörnek, amit a fogadó családoknál és a diáktársaknál tapasztaltak vendégeink.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az etyeki iskola vezetőségének és tanári karának, valamint mindazoknak, akik segítették iskolánkat a cserekapcsolat építésében. Külön köszönet Garaguly Tibor polgármester Úrnak és Etyek Nagyközség Önkormányzatának, Fehér Margitnak és az Etyeki Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, Rujp Zsuzsának, a Testvérvárosi Bizottság elnökének, valamint Lernyei Zsolt és Dressel Erika szülőknek szervező munkájukért és a nagyvonalú anyagi támogatásokért.

Kazinczy-Jámbor Ágnes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .