Februári események a felső tagozaton

Nagyon mozgalmas februárt tudhatunk magunk mögött. Iskolánk tanulói több tanulmányi versenyen is megmérettették magukat.

2019. február 8-án került megrendezésre Tatán a Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulója, melyen 65 diák képviselte iskolánkat. A felsőtagozat legeredményesebb csapatának tagjai: Kerényi Ferenc, Udvardi Sámuel, Juhász Bálint és Varga Krisztián 5. b osztályos tanulók voltak, akik a 20. helyen végeztek.

Idén is részt vettünk a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen, ahol szép eredményeket értek el tanulóink. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Lebics Laura (3. a osztály), Bernyák Marcell (5. A osztály) és Végh Dávid (6. A osztály) a megye legjobb 10 versenyzője között végzett és március 8-án Székesfehérváron részt vehetnek a díjátadó gálán.

Február 21-én német nyelvből is próbára tették a tudásukat 5. osztályos diákjaink. A székesfehérvári csapatversenyen megmutatták, milyen ismeretekkel rendelkeznek a téli népszokások témakörben. Bizakodva várjuk a verseny eredményét.

7. osztályos tanulóink idén is írásbeli és szóbeli nyelvi vizsgát tettek. A legeredményesebb tanulók: Mohos Anna, Lernyei Samu, Főfai Dániel, Tiszekker Levente, Vörös Zsombor és Doktor Tamás egy hetet tölthetnek el Remshaldenben cserediákoknál.

A sok verseny ellenére a február farsangi hangulatban telt. Az osztályok lázasan készülődtek a farsangi produkciókkal, valamint kreativitásukat megmutatva óriásmaszkokat készítettek, amik a tornatermet díszítették a bál alatt. A zsűri az 5.b osztály művét ítélte a legjobbnak. A farsangi bulit a Balance Aerobik Club iskolás tanulóinak rendkívül színvonalas produkciója nyitotta meg.

A közönség sajnos csak kevés jelmezben gyönyörködhetett, de a csoportos produkciók kárpótoltak bennünket. Az 5.a osztály jóvoltából végigizgulhattunk egy sakkjátszmát,a 6.b osztály a focipályára varázsolta a nézőket, az 5.b osztály emojik segítségével csalt mosolyt az arcunkra.
A farsangi bál egyik fénypontja kétségkívül a tanári kar produkciója volt.

Szívből gratulálunk az 5.a osztálynak az ötletes előadáshoz!

A farsang nyertes csapata:

Nagy Gréti 5.b osztályos tanuló ilyennek látta az első felsős farsangi buliját:

„Már nagyon vártuk az első felsős farsangunkat, de minden várakozásunkat felülmúlta a február 22-én megrendezett farsangi bál.
Szeretném megköszönni a tanári karnak és a diákönkormányzatnak a suli-buli szervezését, valamint a 8.a osztályos fiúknak, hogy zenével hangulatossá tették az idei farsangot is.
Szerintem ez a parti azért jó, mert jobban megismerhettük az iskolában tanuló gyerekeket és a saját osztályközösségünk is sokkal jobban összekovácsolódott.
A program megtanít az együttműködésre is, 
hiszen az osztályoknak különböző feladatai vannak a buli alatt: pl.: büfé, ruhatár.
A jelmezversenyen az első helyezett az 5.a osztály, a második a 6.b osztály, a harmadik az 5.b osztály lett.
A legjobban persze a tanári kar remekelt, akik szinkronúszóknak öltöztek. A humoros, ötletes jelmezzel és koreográfiával biztos vagyok benne, hogy minden diákot levettek a lábáról.
Nagyon élvezetes volt nekem ez a péntek este.”

Makainé Szamosi Anikó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .