Októberi beszámoló ( felső tagozat)

Iskolánk egy eseménydús októberi hónapot tudhat maga mögött. Október 4-én az Állatok Világnapja alkalmából a felső tagozaton is megrendezésre került rajzversenyünk, amelyre lelkes diákjaink igényes pályamunkákat küldtek be.

WordPress Image Gallery Plugin .
Az osztálydekorációs versenyre izgatottan készültek felső tagozatos diákjaink, ennek a megmérettetésnek a 6.a osztály lett a nyertese. Gratulálunk nekik!

Október 6-án az első órában minden osztály megemlékezett az Aradi Vértanúkról.

Végzős tanulóink töretlen lelkesedéssel látják el a diákügyeletet, amelyhez kapcsolódóan embléma tervező pályázatot hirdettünk meg. Varga-Kittner Luca nyertes terve alapján el is készült az ügyeletesek kitűzője. Luca elismerésként oklevelet és jutalomkönyvet vehetett át igazgató úrtól.

A tavasszal elmaradt Kenguru Matematikaversenyt 09.10-én pótoltuk be iskolánkban. Diákjaink eredményeire méltán büszkék lehetünk, hiszen Lebics Laura a 2., Kiss Dominik az 5. , Bancsó Blanka a 8. , és Regős Ábel a 15. helyezést érte el a megyei fordulóban. Ezúton is szívből gratulálunk nekik!

A Fejér megyei Német Önkormányzatok Szövetsége által szervezett nemzetiségi táborban iskolánk néhány tanulója is jelen lehetett. A tábort október 17. és 21. között a Pro Vértes Boglár Tanya Erdei Iskolában tartották meg, Fenntarthatóság és Nemzeti Értékeink mottóval. Itt olvashatják Bancsó Blanka és Kővári Hanna élménybeszámolóját:

„A tábort egy tanyán töltöttük. Szinte minden nap túráztunk. A legemlékezetesebb az éjjeli túra és a 15 km-es túra volt a Vértesben. Nem sok németezés volt, de első nap volt egy verseny, amin nem tudtuk, hogy nem lehet telefont használni. A tanyán volt lehetőségünk egy csomó állatot végigsimogatni, ezért sokszor benéztünk a nyulakhoz. A táborvezetőnek volt egy kutyája (akinek van egy macska személyisége is), a neve Buján volt, akiről sok történetet tudnánk még mesélni. Ez az öt nap nagyon érdekesen telt el.”
.

Már 3. éve „göncölünk a Földért”, vagyis részt veszünk egy olyan környezetvédő programban, amelyben a használt ruhákat a Sulizsák szervezet újrahasznosítja. Rendszerint 2 gyűjtést szervezünk az iskolában, egyet ősszel, egyet tavasszal, de idén a tavaszi gyűjtés elmaradt. A ruhák csak gyűltek, csak gyűltek, ezért október 12-én, az elszállítás napján már 2311 kg használt ruhát, cipőt, táskát sikerült leadnunk, amiért iskolánk több, mint 100.000 forintot kapott a Fülemüle Alapítványon keresztül. Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki ebben az akcióban részt vett akár gyűjtőként, akár a pakolásban segítőként! Folytatjuk a megkezdett hagyományt, és amint megérkezik
a következő csomag „Sulizsák”, már folytatjuk is a gyűjtést.

A Székesfehérvári SZC Vajda János Technikum szervezésében  idén októberben is megrendezésre került az idegen nyelvi regionális verseny, amelynek második fordulóját is, mindenki a saját iskolájában írhatott meg. Ebben a tanévben az „Utazás és kommunikáció. A bolygónk veszélyben van!” tematikával kaptuk meg a feladatokat. A verseny következő fordulójára pályázva, a 7. osztályból Regős Ábel, Máder Lili és Udvardi Samu, a 8. osztályból Vanpée Emma és Bándi Réka megoldásait küldtük tovább.

Iskolánk tanulói már több, mint 5 éve vesznek részt a „Tudásbajnokság” nevű levelezős térítéses versenyben. Volt már olyan évünk, amikor megyei, sőt országos eredményeket is elértünk. Erre a versenyre a gyerekek az iskolán keresztül is jelentkezhetnek, nagyon szívesen teszik is ezt, hiszen az idén is 15 tanuló nevezett 19 tantárgyból. Hogy az idén mennyire leszünk eredményesek, azt csak júniusban tudhatjuk meg, mert a verseny 6 fordulóból áll. Drukkolunk a résztvevőknek!

A VUK (Verein der Ungarndeutsche Kinder) elnevezésű online német nyelvi versenyre 3 fős csapatokkal jelentkeztünk, diákjaink nagy reményekkel vesznek részt ezen a megmérettetésen is, amely októbertől májusig tart, tanulóink havonta kapnak majd feladatokat. Eredményeinkről később tudunk beszámolni!

A hagyományos október 23-ai ünnepi műsort idén online tekinthették meg iskolánk diákjai, az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon. Nyolcadikos tanulóink igényes műsorral emlékeztek meg az 1956-os októberi eseményekről, köszönjük nekik.

Készítette: Nyilas Edina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .