Októberi hírek (alsó tagozat)

Októberi hírek (alsó tagozat)

Programjainkat és az iskola életét is kicsit átírja 2020. , de mi lelkesedéssel vetettük bele magunkat az októberbe.
Évek óta töretlen népszerűségnek örvend az Állatok Világnapja rajzpályázatunk a gyerekek körében. Nagy számban ragadnak ceruzát október 4-re tanulóink. A zsűri döntése alapján a következő eredmények születtek. Gratulálunk nekik és köszönjük a részvételt minden pályázónak.

1-2 évfolyam:

  • I. helyezett: Young Neena 1.a
  • II. helyezett: Lovrity Emma 2.o.
  • III. helyezett: Balogh Nikolett 1.b
    III. helyezett: Farkas Flóra 1.a

3-4. évfolyam:

  • I. helyezett: Vanpée Lisette 4.a
  • II. helyezett: Szövényi Hajna 3.a
  • III. helyezett: Magyar Hanna 4.b

Elindultak házi versenyeink matematika és környezetismeret tantárgyakból. A 2-4. évfolyamos, versenyfeladatokat kedvelő tanulók az I. fordulón vehettek részt.
Október 23-ra, az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeztünk az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon. A nyolcadikosok megindító ünnepi műsorát az osztályok felvételről nézhették tantermeikben.
A 2020/2021-es tanévben is elindult a HEBE országos levelezőversenye. Mi a négyfordulós német tantárgyi versenyt részesítettük előnyben. A 3. évfolyamból 3 csapat az „Anfänger – Kezdő”
kategóriában, a 4. évfolyamból 5 csapat és 1 egyéni nevezés indult az „Erste Schritte – Első lépés” kategóriában. Összesen 22 gyerek méretteti meg magát országos szinten.
Az első forduló feladatait az őszi szünet előtt megkaptuk, így a gyerekek nagy többsége már most a héten a megoldott feladatokat hozta vissza egyeztetésre. A csapatoknak mind a 4 forduló során vannak egyéni és csoportos feladataik. Ezek többnyire különféle technikák felhasználásával készítettolyan plakátok, térbeli alkotások, amik a forduló témájához kötődnek. Mivel a verseny elkészített feladatait digitálisan kell elküldeni, így a kész műveket a német faliújságra ki fogjuk tenni megcsodálás céljából.

Az őszi szünet után, a november is tartogat színes programokat.

Bacsa-Halász Renáta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .