„Valahol Európában” – színházi előadás Tatabányán

A három előadást tartalmazó Gulliver színházbérlet első előadásra 2018. november 8-án 14.30 órai kezdéssel kerül sor a tatabányai Jászai Mari Színházban. Az előadás címe: Valahol Európában.

Indulás 13.15 órakor az iskola elöl bérelt busszal, tervezett visszaérkezés pedig 16.30 órakor.
Kísérő tanárok: Szabó Mária, Szegedi Kiss Mónika, Szlávik Borbála

A buszon való utazáshoz a szülők hozzájárulása kötelező, melyhez az osztályfőnökök kiosztották a szükséges nyilatkozatot!

Böhm György – Korcsmáros György – Horváth Péter – Dés László – Nemes István
Valahol Európában
– musical –

„A II. világháború idején járunk. Egy fiatal kisfiú, Kuksi édesapja utolsó mondatát mondja: „Nem szabad félni!”. A Javítóintézetet szétbombázták. A találatot túlélt fiúk elvesztve, csapatba verődve próbálják túlélni a háború viszontagságait, és úgy próbálják túlélni a napokat ahogy tudják: élelmet lopnak. A fiúk csapatukba veszik Kuksit. Útközben találkoznak egy másik gyereksereggel. Az eleinte nehézkes elfogadást követően rájönnek, hogy csak együtt vészelhetik át ezt az időszakot. Közben a hadsereg és a bíróság hajszolni kezdi az árvává vált gyerekeket. A két csapat vezetője között meglepő kapcsolat alakul ki. Szerencséjükre találnak egy elhagyatottnak tűnő birtokot, egy kopár hegyen, ami hamar kiderül, hogy nem lakatlan, Simon Péter, az egykori karmester és zeneszerző lakja a világtól elzárkózva, magányosan. A gyermekek először idegenkednek a felnőttől, majdnem fel is akasztják őt, ám hamarosan megbarátkoznak vele, sőt meg is szeretik. Simon ugyanis nem hazudik nekik, és nem csapja be őket, mint a többi felnőtt. Bizalmatlanságból így bizalom lesz a gyerekek és a ház ura között. Megtanítja nekik, hogy a szabadság a legfontosabb érték, melyhez minden embernek (így nekik) is joguk van. Megtanítja őket a zene fontosságára és szeretetére.

De a hadsereg és egyben a statárium megtalálja őket, és a magukra hagyott gyerekek felveszik velük a kesztyűt és harcolnak. Ám a harc közben egy puskalövéstől az egyik kisgyermek, Kuksi halálos sebesülést szerez. Ez idő alatt Simon a városból olyan rendelkezést hoz, amely a gyermekeket felmenti a kényszerű rablásokból fakadó büntetések alól, sőt, a várat is az ő birtokukba adja, így az életüket is megmenti.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .