Versmondó verseny 2019.december

December 17-én versmondó versenyt szerveztünk felső tagozatos tanulóink számára.

Évről évre nehezebb „megszólítani”, elhívni a gyerekeket olyan versenyre, ahol verset kell szavalni.

Ezért örömmel töltött el, hogy idén nagy érdeklődést mutattak tanulóink a verseny iránt. A karácsony hangulatát varázsolták körénk, vagy épp a kedvenc versüket szavalták számunkra.

Első helyezést ért el Kiss Dominik 5.b osztályos tanuló. Második lett Bancsó Balázs az 5.a osztályból és harmadik helyezést ért el Nagy Gréta 6. b osztályos tanuló.

Különdíjat érdemelt Illés Máté ötödik osztályos tanuló.

Szívből köszönjük Vida János és Bodor-Molnár Bernadett önzetlen segítségét, hiszen a zsűrizésben vállaltak fontos szerepet, illetve jelentős anyagi támogatást kaptunk tőlük a gyerekek jutalmazására.

Verseket nem azért írunk és olvasunk, mert menő. Azért írunk és olvasunk verseket, mert valamennyien az emberi fajhoz tartozunk, az emberi faj pedig tele van szenvedéllyel. Az orvostudomány, a jog, a közgazdaság – ezek mind nemes dolgok, kellenek a lét fenntartáshoz, de a költészet, a szépség, a romantika, a szerelem: ezek azok, amikért érdemes élni” – mondta a Robin Williams által eljátszott tanár a diákjainak a Holt költők társaságában.

 

Szegedi Mónika, szaktanár

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .